lördag 20 december 2008

Julbord

Ja dagen betod alltså av julbord och lite mera julbord. Nä riktigt så illa var det inte, jag hann faktsikt med att köra lite Distans på morgonen. Men direkt efter passet så fick jag lägga i högsta växlen för att hinna duscha inna julbordet på Ullinge.
12.54 Står BMW:n utanför dörren (julbordet började kl.13.00) och sen var det bara kastat sig in i bilen. I med sportväxlen och upp i dubbla hastighetsbegränsningen och sen lyckas vi vara framme bara några minuter sena.
Efter 3,4,5 eller var det 6 portioner???, så gav vi oss iväg hemåt. Denna gången gick det dock inte lika fort eftersom det var jag som körde hem. Så ni som befann er på vägen mellan eksjö och nässjö runt 3 tiden idag levde alltså farligt, väldigt farligt. Men hem kom vi otroligt nog till slut.
Imorgon blir det Distans träning igen men jag tror jag tar sovmorgon innan, så jag rullar nog inte ut förrän vid 10tiden. Senare än 10 blir det i alla fall inte eftersom jag tänkt träna med Nässjö CK och dom åker ut vid 10.
För övrigt var det regn idag också under hela passet, 2 av 2 dagar i regn än så länge alltså. Och jag förväntar mig inget annat än att det blir regn imorgon också.

Tillbaka!

Ok, mitt första inlägg på bloggen :D
Efter att ha varit förkyld i några dagar var jag äntligen tillbaka på sadeln igen. Det fick bli ett ganska lugnt pass på ca 2h för att känna på hur kroppen kändes. Passet kördes i trist skånevinter-väder dvs mulet och hård vind och bland mer eller mindre livsfarliga, julstressade bilister. Tog mej hem utan problem i alla fall.
Skönt att vara frisk igen så imorron blir det körning med Fredde, Håkan och gänget.
/ Jeppe Spjuth

Presentation Jesper Spjuth


En skåning har förstärkt juniorteamet till nästa säsong, vi räknar in han som nummer 5 i gänget.
Jesper född 92 vann gångna säsongen SM i tempo och är en tämligen färsk cyklist (fotbollsspelare innan) med stor utvecklingspotential.Han förstärker det redan starka laget med 4 st 91:or. Jesper är ett år yngre än de övriga i teamet och är ett led i tanken att teamet skall fortleva efter att 91:orna lämnat juniorlaget efter säsongen 2009 (naturligt steg till senioråldern).
Jesper är en påläggskalv och en tilltänkt ledare då...år 2 när 91:orna lämnar juniorlaget. Han bor fortfarande kvar hemma i Löddeköpinge, valde alltså inte Skara cykelgymnasium. Han tränar nu ofta med vår 91:a därnere Fredrik isaksson + med seniorelitcyklisterna i Skåne och "den gamle"...gode Håkan...ägaren av Cykelcitybutiken i Lund.
Jesper är en träningsprodukt och han tränar "många timmar" och har ett brinnande intresse för cykelsporten och att träna hårt...vilket borgar för framtida positiva resultat för honom själv och för Cykelcity.se
Namn: Jesper Spjuth
Längd:189cm
Vikt: 77kg
Vilopuls: ca 45
Maxpuls: ca 210
Född (var?): Falun
Uppväxt: Falun och Löddeköpinge (Skåne)
Bor nu: Löddeköpinge
Yrke: Gymnasieelev
Mål med min cykling: Att kunna försörja mej på cykling
Favoritcyklist: Fabian Cancellara
Favoritlag cykel: Team CSC Saxo Bank
Efter cykelkarriären: Det får vi se…
Familj: Skilda föräldrar, Pappa Jan (Jipz) bor nu med Johanna , Mamma Annika bor nu med Roger och hans 2 barn, lillebror Richard och halvbror Mika
Idrotter: Friidrott, fotboll och cykling
Moderklubb: Landskrona CK
Meriter cykel: USM-guld tempo 15-16, Skånsk Mästare 7ggr (3 tempo, 2par-tempo och 2 bana)
Meriter övriga idrotter: Inga speciella
Favoritfrukost: Brunch, jordgubbar
Favoritmiddag: Skaldjur, kött
Dricker: Vatten eller cola
Gillar att göra när ledighet finns: Träna
Sådan är jag: Vill vara i tid, pålitlig
Kör: Cykel, (snart övningskörning till bil)
Lyssnar på: Allt möjligt utom klassisk musik eller Death MetalFavoritfilmer: Saving Private Ryan
Favorit TV-program: Vänner
Favoritspel: Halo 3
Sover: oftast ca 9tim/dygn
Skrattar åt: Sarkasm
Bästa egenskap: Pålitlig
Sämsta egenskap: Tycker om: Mat
Bra på att: Cykla
Ogillar: Fjortisar
Trivs: När man har koll på livet och det går som man vill
Minns: SM-guldet i FalunFavoritpryl: Min cykel
Favotcitat (uttryck-måtto med livet):Var inte rädd för motstånd, det är i motvind och inte i medvind en drake lyfter.

Svunna tider...

...Robert Pölder byggde upp sina benmuskler som hockeymålvakt...nu är alla minnena borta hemma hos mig för jag sålde hans sista delar av utrustningen på blocket under veckan som var...grym målvaktshjälm...och grymma pump Reebok skridskor....6000 papp nya!!!
Robert spelade tom 15-16 och tillhörde ett lag som "spelade i elitserien" och var rankade bland de 5 bästa lagen i SWE...han var med i sista uttagningen mot TV-pucken och avgjorde en DM final mot HV 71 med storspel där han blev utnämnd till matchens lirare.


fredag 19 december 2008

Björnen sover....


Här har vi då vår coach Tony "Big T" Pölder. Han är en man som har många bollar i luften hela tiden och gärna stressar igenom livet! Men ibland kan det även bli lite för mycket för herr Pölder och då passar det ju bra att ta en tupplur mitt under touren nere i Niedersachsen Tyskland.

Jullov

Okej, då kör vi, dags för först blogg inlägget.
Idag började mitt jullov på riktigt och nu börjar jag inte skolan igen förrän den 8 januari vilket betyder hela 20dagars lov! Det ska bli sjukt härligt att slippa skolan men samtidigt lite tråkigt att behöva träna ensam i nästan 3 veckor.
Idag körde jag backintervaller i en grusbacke utanför Nässjö, men jag var ju som sagt i Nässjö idag och här är det som vanligt skit väder!, så det var mer mot lervälling hållet än åt en grusväg. Och jag tycke jag tyckte gjorde ett bra pass idag och var ute i ca 2h, men när jag kommer hem invaderas jag av sms o mms av folk som uppenbarligen tränat hårdare. Först ett från ett från någon snubbe som varit i Fåglavik och cyklat Distans, den här killen har nog något allvarligt fel då han var ute hela 5h 43m, men han menar ju på att det är Decmeber och då är det ju klart man ska träna:P. Sen efter en stund så får jag ett mms från någon som varit och åkt skidor och kört sitt förmiddagspass på 38km. Hm... Undra om jag ens cyklade så långt idag?
Imorgon blir det uppstigning tidigt för då ska familjen Pölder och Pölder Sport på Julbord kl.13.00 och jag ska försöka träna distans innan vi åker dig. Och längden på passet imorgon kanske ni undrar? Ja det blir lagom länge.

GPS i världsklass...

Vi fick på den på cyklarna i Maj 2008 och alla i laget hade innan kört på en massa lösningar från Polar och Suunto...ingen har ens funderat på att byta tillbaka.
Den här modellen har allt man behöver som cyklist inkl vägvisning under passet och den visar oxå vägen till BÖF haus i Danmark oxå...populärt ställe att äta på mellan racen.
Givetvis så har den allt inom pulsmätning och träningslära och dataprogram somman behöver för att ha kul på cykeln och för att kunna analysera sina träningar och tävlingar.

torsdag 18 december 2008

Ny segergest skall inövas...

...vi har ju loosat mästaren på bra segergester (nåjo, vi fick byta mitt i säsongen iår pga segergest=samma gest som dopad cyklist...tror det var Piepolis segergest som användes )så nu skall vi ha träningsläger på nya gester och hetast är denna...kolla noga runt 1,10-1,15 in på rullen så ser ni den...rätt cool faktisk...hinner man oxå ta av sig glasögonen på upploppet oxå innan gesten kommer så är man "king"

Hela Cykelcity teamet...

...på landslagsuppdrag i Tyskland i Juli 2008 förstärkta med Jesper Dahlström

frän vänster:Dahlström, Pölder, Ludvigsson, Isaksson, Lindau och Harring

Det var en gång...

...ett team...första juniorbilden på teamet april 2008...ingen anade hur bra det verkligen skulle bli

Jullov...

...hämtat hem Robban idag och körde samtidigt hem Erik till Göteborg och fick med oss ett kort möte med big boss på cykelcity i Göteborg...vi har börjat planera hur vi skall få ner teamcyklarna i transportväskorna till de planerade lägrena...ler...det är fast sadelstolpe...lös det..den som kan

Nu kör vi,

Då är det snart slut på 2008, vi är mer än sugna på den kommande säsongen. Nyfikna? Javisst, vad har ni andra kokat ihop under 2008 för att möta Världens Bästa Svenska Juniorlag? Detta kommer att bli kanon.
Vi sitter alla och längtar till den där första turen på cykeln ( den nya kanonhojen) i värme och sol, utan benvärmare och jackor.
Lite Jul och lite nyår och sen är det 2009!!!

6 starka cyklister.... and who's number 6?

onsdag 17 december 2008

2008 ramen...


...helt ny superram kommer till 2009...på väg hem nu för montering...bild kommer...

2008 outfiten...


...2009 är på G att tillverkas...kommer snart på bild

Teamet satt nu...

...nu är det 6 ryttare i teamet igen efter en viss turbulens för att få ordning på allt och alla i alla led. Återkommer strax med presentation och bild av The name number SIX...

Säsongen 2009 here we come!

Juniorteamet Cykelcity.se går nu mot säsong 2 med stormsteg.
Säsong 1 blev långt mer framgångsrik än någon av oss i sin vildaste fantasi kunnat tro.

Tony finns naturligtvis kvar för att vi ska ha en riktning och ett mål samt medel för att nå dit…
(Tony Pölder, VD och delägare av längdskidfirman Tony Pölder Sport AB i Nässjö och fd elitskidåkare) och Anderz "Picco" Persson (delägare i butikerna Cykelcity och arbetandes från Göteborg och ibland också rullandes på sadeln uppför i senior-race när han håller på att släppa).


Stödet från Cykelcity är kanon och med det förnyade och föryngrade laget ska säsong 2 bli ännu bättre med många och hårda lopp, fighter mot svenskt och internationellt motstånd. Motstånd behöver vi och vi ser fram mot dem som nu inför 2009 rustar sina lag för att det ska bli körning ”muy Grande” här i Sverige.
Planeringen för säsong 2009 är redan långt gången och lägerverksamhet, vinterträning, tester mm ligger i schemat. Materialet vi kommer att nyttja är bästa tänkbara, - supporten från bakomorganisationen är också långt framskriden för utan den kan inte teamet fokusera på tävling och träning.

Målet för 2009 är att etablera laget som det ledande LAGET i svensk juniorcykling, (vi startar som ett lag, kör som ett lag, och segrar som ett lag) som i sin tur sporrar och engagerar till en generellt sett bättre cykelsport i Sverige. Att huvuddelen av nuvarande lag dessutom gör sin sista säsong som juniorer och vill komma in i elitklassen som U-23, så förberedda det bara går gör ju oss än mer motiverade till att ge allt i varje tävling.

Juniorlaget planerar för en fortlevnad med en ny 2 årsplan även efter 2009 då vi är övertygade om att detta är bra för svensk cykling och cyklisternas utveckling.


Det finns många bra cyklister i Sverige och vi räknar kallt med att det skall bli tuff. Målet för killarna är att få synas i sina rödvita raceställ och härdas i tuff konkurrens och samtidigt ge Cykelcity och dess organisation bra reklam o feedback på produkter som kommer från deras 3 butiker.Grabbarna åker på ramar från Columbus och de flesta komponenterna på cykeln kommer från Shimano.Killarna är väldigt nöjda med materialet och den service de får från Cykelcity. Styrkan med Cykelcity är elitteamet och dess organisation. Den kommer juniorerna fortsatt också att dra nytta av, både med service av cyklarna men framförallt med coachningen och allt runt omkring loppen. Cykelcitys taktikupplägg och kamratanda där alla ställer upp för alla har talat sitt tydliga språk. Ingen betvivlar deras status som det klart bästa teamet i Sverige och det är en ära för juniorerna att få vara med och dela lite på den kakan och förhoppningsvis inom ett knappt år kanske få vara med och hjälpa till "som hjälpryttare" någon gång.


Tony Pölder
teamcoachen