lördag 22 augusti 2009

Reggio tour dag 3

jaha...day three overdone...
en stenhård tävling....
18km X 5 varv med 3 berg på varje varv...kallas grillning och def inte svensk chillatempo...
4 man av 6 kvar från swe...Jesper Spjuth hade inga bra ben idag och åkte i andra backen (formsvacka nu...synd)...Oskar Nilsson åkte i backe 4...både dessa missade tidsgränsen på 20 min och åker ej sista etappen imorgon.
Robert Pölder och Axel "bigbamse" Svedlund är kvar...att Robert är kvar är ingen överraskning men att bamse är kvar är en "heroisk insats" av honom i bergen,,,,ni skall veta att bamse INTE är känd för att vara klättrare...idag sitter han med europaeliten över 12 berg...12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag trodde han skulle ryka efter 2 eller 3...jan var trött igår den gode bamse....
stort + skall han ha...
Robert Popovich Pölder är med o krigar...satt med långt framme hela tiden idag o planeringen var att inte göra något idag...utan se till att ha ben till morgondagens slaktrace ...gissar på att 50 går i mål imorgon av totalt dryga 120 startande under dessa dagar.
Vi får se...han känns stark....blir en intressant dag...USA loosade gula tröjan idag till ett tyskt klubblag....sen har tyska landslaget plats 2 och 3 och amerikanarna plats 4...skiljer runt 20 sek..där bara...det kommer att bli världskrig imorgon och där hoppas vi att vi kan kila in Povovich då...styrkan o formen finns trots att han i princip är ensam svensk kvar (sorry bamse ;-) )
5 varv på en 16km bana med en grymmebacke i serpentin varje varv i hettande värme...imorgon skall det köras service bil....
not....inga böter idag....fast jag fulpacade en amerikan som punkat...han fick 700 spänn i böter för det....eller så var det för att han hängde i deras servicebil i 90 knyck på väg tillbaka under sista varvet...de hade lite panik idag USA....bara gula tröjan kvar i tätklungan med Robert när slaget var slut.
Läs min blogg www.tonypolder.blogspot.com för mer info angående svensk cykelstandard....godnatt

fredag 21 augusti 2009

Reggio tour dag 2

Bättre svenskdag i Tyskland på det överraskande hårda o kuperade etapploppet.
4 svenskar kvar i loppet varav alla 3 cykelcity cyklisterna.
Bure Jocke klev av igår och idag steg Kristoffersson av efter 2 Kat 1 stigningar…
Axel Svedlund gör en heroisk insats…bamse som vi kallar honom har inte sin starka sida i bergsklättring så han har haft 2 tuffa dagar …men inte en tanke på att ge upp…nu är det 2 dagar tuffa till men tillräckligt lätta öppningar för att han skall kunna hjälpa laget.
Robert Pölder satt med i tätklungan idag liksom Jesper Spjuth och Oskar Nilsson…Jepser loosa några sek på en lucka….o Oskar väggade sista 2-3 km…..men var liksom med…ändå o körde…och med in i stan vid målgång
Robert imponerar och är stark nu….idag satt han med bra ben….men sista 7 milen var platta och USA körde stenhårt pga yellow jersey hela etappen….en stöt sista 3 BLEV DET MEN DET VAR FÖR KORT HEM …och det var för många hungriga vargar.
2 stenhårda etapper kvar….känns som “lite chans” nu med lite flyt…..många många trötta ben…
Kan också berätta….detta etapploppet kommer att bli en klassiker o kanske redan nästa år nations cup….4 stenhårda etapper…linje i sanslös vacker miljö….idag var vi hela dagen i frankrike…nära Colmar ..i samma backe som 2 st blev skjutna i touren i somras….så det var massor av extra poliser idag…spännande….ler
Imponerande att se hur bra de är att arrangera race härnere…såsom i danmark o övriga Europa….och då jämför jag med oss i SWE som jag i mångt o mycket tycker är för tok för omständiga och väldigt väldigt osmidiga……
Glömde en sak…fick böter…brukar få det…trodde inge såg mig när jag pacade Oskar sista km när han var i väggen…tror han inte fattade att jag gjorde det ens för så trött var han.
50 franc på mig o 30 på oskar…det ska va dyrt och gott ååååå leva…

torsdag 20 augusti 2009

Reggio tour


1:a etappen
+37 grader...2 backar vatten med 1 liters flaskor gick åt.
Nytt etapplopp för juniorer....o ett av de tuffaste som jag suttit i bil i...ler...
4 dagar med berg o värme...
idag var det tufft för grabbarna.
Robert var den enda som gick med över bergspriset...oskar nilsson nästan..han återslöt precis innan nästa stigning kom men var rökt då.
övriga 4 hade det tufft i värmen o åkte i gruppetton in i mål...nya tag imorgon guys.
Robert krigade på i tätklungan men räckte inte till efter backarna när USA stötte loss 3 av sina o 2 mindre grupper kom iväg.
Robert blev kvar i huvudklungan dryga 4 min efter segraren....24 plats i totalen med dryga 50 man.
Oskar mittemellan huvudklungan o gruppetton.
nu tar vi nya tag....men som sagt..det är liiite varmt ...men det är det visst för alla...ler

måndag 17 augusti 2009

Inte lika lätt...

..med 3 man på startlinjen....ingen pallplats i helgen...
nu drar vi till Tyskland för landslagsuppdrag...förstärkta med Kristoffersson/Oskar Nilsson och Burejocke Carlsson