lördag 18 april 2009

Säsongens första seger...

...är bärgad!
Östgötsloppet strax utanför linköping vanns "till slut av vår tempokung" Tobias Ludvigsson.
Loppet präglades av offensiv åkning där alla grabbarna i teamet var med o styrde under det första långa varvet.
Sen utvecklades det inte som vi hade planerat.
Robert i defensivt läge och Jespers osäker på nu eller sen och Fredrik som precis släppt från en attack...och vips så satt Tobbe ensam med 3 andra cyklister varav 2 Falköping...inte bra!
Avståndet växte till över 2 min som mest innan Jesper och Erik började köra partempo för att komma ikapp.
Tobbe fick en fin resa på hjul bakom de 3, dock med vissa stötattacker att bemästra från framförallt Falköpingarna.
jesper o erik var för svaga som duo så Robert anslöt med Härnösandsthomas och örebrooskar o de tog raskt in 1 min på täten men det var försent för att gå ikapp.
Tobbe gjorde processen kort på sista varvet och körde av de 3 med en minut på sista biten in till mål...imponerande kört men samtidigt så hade laget lite tur...man får inte lämna 1 mot 3...never...denna gången gick det bra men det var sanslöst dåligt taktiskt av grabbarna...nya tag och nya uppgifter o hemläxan är gjord!
Positivt ändå till slut...VI VANN...och alla 5 fick en bra genomkörare och alla visade framfötterna någon gång under loppet.
Nu väntar vi bara in Axel oxå, att han skall lägga undan skidorna för iår och börja tävla...det dröjer en dryg vecka till.

fredag 17 april 2009

Hemma igen

Ja då var man hemma igen, eller hemma och hemma, Skara är ju faktiskt hemma men Nässjö får väll vara mitt andra hem då.
Kom hem igår kl. 16.00 efter att ha gått upp kl. 03.00 för att åka bil till Bologna flygplats. Så det blev en lång dag igår som mest bestod av resande, men jag hann som tur var, med lite cyklande på kvällen.
Ikväll kommer Fredrik och Spjuth hit för att bo här tills imorgon då vi ger oss iväg för att köra Östgötalopet (blir till att gå upp tidigt då med för starten är 08.30). När vi kommer i mål så är det bara att hoppa in i bilarna igen för att dra iväg ner till Skåne, det är ju Landskrona linjet på söndag som gäller.
För er som vill veta vilka som kommer att köra från cykelcity i helgen så kan jag tala om att på Lördag så startar Jag (Robert), Tobias, Fredrik, Jesper och Erik... och på söndag startar Jag, Fredrik, Jesper och Erik. Tobbe håller på söndagen till i skogen någonstans :) .


Lite bilder från lägret:

Biffen...
Vad gör cykeln i trädet?
Påväg att hämta cyklarna.Har det verkligen gått fort idag?

tisdag 14 april 2009

Cippo

lite bilder från toppen av berget Cippo













måndag 13 april 2009

Gran Fondo debuten klar...

...och för mig som coach...skönt nu är det igång!
3 man på startlinjen i Italien på Gran fondo 125 km långa banan och 600 startande och bara "vuxna människor...ler dvs seniorer i alla dess åldrar".
Robert Pölder, Jesper Spjuth och Erik Harring on start 0800...även 2 från Cykelcity veteran på linjen...Håkan och Johan från Skånedelen.
Jesper hade otur att vurpa efter 12 min bara och som tur var kom vi bakom klungan så att vi kunde ta hand om honom o hans cykel....inga problem utom då det tråkiga att inte få tävla.
Robert hängde med längst i toppen och slutade i "3:e klungan å en plats runt 20 så det var ett mycket bra kvitto att vinterträningen verkat funka....3,34 i tid.....Håkan o Johan 3,46 och Erik 3,59.
Obs att Robert och Erik är placerade i korta banans resultatlista, man fick inte åka långa banan om man var junior fast det gick att anmäla sig till det...ler...så därför åkte de LÅNGA banan men fick placeringar o resultat på KORTA banan...ja se Italienare!!!???"""
Detta var bara ett träningsrace för boysen mitt i ett träningsläger som nu varit sedan 31/3, allvaret börjar nästa helg med Östgötaloppet dock med "damdistans"...suck i ett OBS-lopp...det är nästan så man kan gråta över distanserna i SWE på juniornivå.

söndag 12 april 2009

Le Strade del Mare banan i bilder med höjdkurvor

Paris Roubaix

Påskmiddag på hotellet, Paris Roubaix på TV och Enervit flaskor i handen. Lagets laddning inför mogondagens tävling är på topp.