lördag 18 juli 2009

Värdelöst...

...är det enda sättet att beskriva dagens tävling, Ringenloppet, för vår egen del. 8 Juniorer på startlinjen inför de 77km som skulle köras. Dock startade vi samtidigt som Seniorklassen som var ca 60st(!)...
Banan som kördes är i stort sett helt platt och har ingen utslagsgivande del i sig, men platt och öppet som det är här i Skåne brukar det kunna blåsa på en del runt i stort sett hela varvet. Idag hade vi tyvärr otur, det blåste inte särskilt mycket så vi fick ingen hjälp av naturkrafterna att göra racet tufft.
I försök att sätta press på de andra juniorena försökte vi gå med i så många ryck vi kunde och även stöta själva. Detta misslyckades totalt då det ofta inte var juniorer som drog ikapp rycken... Är det så svårt att skilja på vilka som kör i sin egen klass? Och när det är så lättåkt är det inte lätt att gå ifrån en klunga där de flesta har fri utväxling när man själv sitter med 52-14. På detta sätt fortsatte hela loppet och in mot mål på sista varvet var det en samlad klunga.
Inte mycket att göra i spurten för oss juniorer med tanke på att benen gick som trumpinnar på tyngsta växeln de sista 3km. Det var bara att försöka hitta en bra rulle och hoppas att han tog sig framåt. Tyvärr misslyckades även detta för både mig och Fredrik. Inte blev det lättare att man släppte in en bil mellan ledarbilen och klungan som dessutom körde mot klungan med ca 200m kvar... (suck)
Inte mycket att göra... Imorron är det Elisedals GP. Hoppas på bättre resultat då... (Tror jag blev 4a idag förresten)

fredag 17 juli 2009

1940 Tour De France......

Rare photo from when the early T-mobile team where conquering the Tour during the early 40's.....

måndag 13 juli 2009

söndag 12 juli 2009

U6 gick inte som vi ville...

Laget hade nog räknat med lite bättre resultat...lagmässigt!
men så är det ibland...vi var offensiva..satt med högt o syntes hela veckan men fick ej iväg avgörande stötar...tyvärr..
indviduellt så gör förstaårsjunioren Jesper Spjuth ett mycket bra U6...att komma 6:a sammanlagd...DET ÄR BRA!....
Likaså så inlånade Jocke Carlsson som tryckte sig in bland de 25 bästa i totalen.
That's life...nästan halva säsongen kvar så nu tar vi nya tag.
Vi blickar mest formmässigt mot "vårt landslagsuppdrag" i slutet av augusti...REGGIO TOUR i södra Tyskland...då jäklar!