fredag 9 januari 2009

*Suck*

Som ni alla vet så har skolan börjat för oss killar nu,*suck*,tillbaka till verkligheten med läxorna och sena kvällar med massa plugg... Så det lär ju inte bli så många inlägg mitt i veckan tyvärr "/ Pölder, den klanten, glömde sin laddare till datan nere i Nässjö och dom andra två Skara pågarna har nog inte lärt sig hur bloggen funkar än ;) hehe
Men vi hoppas att ni fortsätter titta in och följa oss =) lovar att vi kommer bjuda på mycket roliga saker under den kommande säsongen och resten som åter står av vinterträningen.

torsdag 8 januari 2009

Hårt eller mjukt???...

...6 killar väntar med spänning på piccos lösning....hård eller mjukväska till Rimini....?

Coachen på WEBB-TV i helgen...


jaha...bigT...alias coach Tony Pölder...spelar 3 dagar elitseriecurling med sitt lag från Jönköping denna helgen....

2 matcher av 6 går LIVe på webb-tv.....surfa in för lite show.....www.curlingkanalen.se

lördag kl 0900-1130 möter vi Karlstad......och sedan på söndag kl 1400-1630 så möter vi Norrköping....

Den fruktade....

Jaha då har man åkt på en dunder förkylning oxå "/ nedrans järn spikar! Har lyckats hålla mig frisk än så länge i år "peppar peppar" men förr eller senare så händer det ju... Så det blir till att gå på halstabletter, nässpray=koksaltlösning och honungsvatten och hoppas på det bästa =P Måste även säga att bana var något av det roligaste jag gjort! Dom som kan och får chansen tycker jag verkligen ska ta tillfället nästa gång det dyker upp!! Det enda negativa var den torra luften där inne, efter 2km loppet låg alla ner och hade "prolog hosta"...

måndag 5 januari 2009

CC jr Lagtempo på bana!!!!

Att inomhuscykling kunde vara så kul och inspirerande.
Då var banpremiären avklarad och det gav mersmak, varför har vi inte en velodrom i Svea Rike??? Bancykelklubben som tillsammans med idrottslyftet arrangerade dagen ska göra vad de kan för att detta ska kunna upprepas....och då får man ta ambulansen hit om man är sjuk för köra ska man...Det är inte svårt att förstå varför de som kör både bana och landsväg blir starka och spurtsnabba, det krävs verkligen.





Videosnutten visar våra killar, Eric, Fredrik och Jesper som kör lagtempo med växling i kurvan, det var kul att gå högt... med Renhage som utfyllnad ( det var här du skulla vara Tobbe...)



Team CC Jr. på Velodrom


Idag stack jag (Jesper), Fredrik och Erik över till Danmark och Ballerup Super Arena för att prova på bancykling tillsammans med ett gäng andra svenska 15-16- och juniorcyklister. Tanken var att även Robban och Tobbe också skulle med, men pga sjukdom kunde Robban inte köra och därav uteblev Tobbe också. Vi saknade även Axel men han är ju mitt uppe i skidsäsongen så... Men 3st var vi ialla fall som representerade Team CC Jr. på velodromen.
Efter att fått tag i våra hyrcyklar och stått och gnällt ett tag om glapp i hjulen hur j**la mkt det lutade i kurvorna och om hur och vem skulle vurpa kom vi upp på cyklarna och trampade våra första tveksamma varv i nederkant av velodromen.
Efter ett antal varv började vi ta oss uppåt på banan och insåg att det här var ju inte så farligt utan riktigt riktigt kul. Sedan var det dags för lite lagtempo med växlingar i kurvorna och här fick vi instruktioner av självaste Mats Harring! Självklart flöt detta på galant.
Som avslutning på dagen körde vi ett 2km tempo/förföljelselopp. Utan ordentlig uppvärmning stummnade man rätt rejält efter ca halva loppet och när man kom i mål var resultatet blodsmak i munnen och ökentorra luftrör pga att ventilationen i hallen var avstängd.
Trots det var det en riktigt kul erfarenhet att ha kört på bana och jag hoppas att vi snart får chansen att göra det igen, då med hela laget.
(Ska också sägas att ingen vurpade överhuvudtaget)

Cykelcity junior liveträning...

Presentation av Axel Svedlund

”Axel Svedlund var ett naturligt val att plocka in i Cykelcity junior inför säsongen 2009.
Axel är numer egentligen ”bara en skidåkare”, han går på skidgymnasiet i Mora sedan i höstas och har skidor som första idrott nu men kommer att åka cykel på vår och sommar så länge han orkar dubblera.
”Vi i Cykelcity ser honom som en otroligt bra lagcyklist, stenhård på slätdraget med en spurt som kan slå vilken junior som helst om han får rätt lopp, ett utomordentligt komplemet för oss i Cykelcity.”
Vi får se om skidåkning kommer att bli hans idrott till slut...cyklingen "sitter i blodet" och han har fått bra skolning från Ramnäs cykleklubb. Axel har många kvaliteter och är en vinnare både som sprintare på längden och med runda hjul på asfalt.
Meritlistan inom cykel är lång med både guld i tempo och silver i linje på SM.
Säsongen som var dominerade Axel H 15-16 klassen!
Segrar blev det i Östgötaloppet, Hammarö 3 dagars, Vänersborgs 2 dagars, Götene GP och Sollerön.
Namn: Axel Svedlund
Längd: 188cm
Vikt: 85kg
Vilopuls: 48
Maxpuls: 206
Född (var?): Västerås
Uppväxt: Norberg
Bor nu: Norberg / Mora
Yrke: Idrottsman
Mål med min cykling: Att bli svensk mästare
Favoritcyklist: ingen speciel
Favoritlag cykel: team cykel city
Efter cykelkarriären: sprint åkare i längdskidor
Familj: Mamma (Anki) , Pappa(Per), Bror(Viktor) ,Syster(Linnea)
Idrotter: Cykel och Längskidor
Moderklubb: Norbergs sk/ck
Meriter cykel: 2 SM silver , 2 SM Guld, 2a U6
Meriter övriga idrotter: svensk mästare längdskidor samt 2 SM silver
Favoritfrukost: micro gröt
Favoritmiddag: Pasta
Dricker: Vatten
Gillar att göra när ledighet finns: vara bonde
Sådan är jag: snäll och envis
Kör: Audi / BMW
Lyssnar på: allt
Favoritfilmer: inga
Favorit TV-program: inget
Favoritspel: the seal hunter
Sover: skönt
Skrattar åt: K-J
Bästa egenskap: Snabb
Sämsta egenskap: trött på morgonen
Tycker om: att bli plågad
Bra på att:
Ogillar: att vänta
Trivs: under press
Minns: min första landsvägs tävling
Favoritpryl: skidor och 2 stavar
Favotcitat (uttryck-måtto med livet): "Smärta är svaghet som lämnar Din kropp."



Tuffe Svedlund förstärker laget...

Team Cykelcity junior … 5+1-1+1=6

Nu är allt klart och spikat för det succefyllda juniorteamet med klubbsäte i Stockholm, sifferleken här ovan skall få sin förklaring.
Efter vårt första år som juniorteam så har teamet funderat mycket fram och tillbaka om hur vi skall gå vidare. Målet för 2009 är att etablera laget som det ledande laget i svensk juniorcykling…vi startar som ett lag, kör som ett lag och segrar som ett lag.
Vi skall också köra huvuddelen 2009 som juniorer och inte förstöra juniorklassen såsom gjordes säsongen 2008 där de flesta ”älder juniorer” i princip alltid tävlade i elitklassen.
Vi har också planerat in flertalet etapplopp utomlands och då framförallt i Danmark men teamet hoppas också på att få inbjudningar genom svenska cykelförbundet till etapp-lopp ute i europa också.
Manskapet i teamet har förändrats lite…2 nya 92:or har kommit in och Philip Lindau har lämnat teamet för att åka för en dansk klubb nästa säsong.
Grundstommen är givetvis kvar och består av Fredrik Isacsson, Erik Harring, Robert Pölder och Tobias Ludvigsson…4 starka 91:or som har fyllts på med svenska tempomästaren i år Jesper Spjuth som vi presenterat innan.
”Vi har åkstyrkan i laget men kände att vi ej hade någon riktig spurtare, det har vi fått nu” säger teamchef Tony Pölder.
”Axel Svedlund var ett naturligt val att plocka in, så här är han nu den gode Axel…
Axel är numer egentligen ”bara en skidåkare”, han går på skidgymnasiet i Mora sedan i höstas och har skidor som första idrott nu men kommer att åka cykel på vår och sommar så länge han orkar dubblera.
”Vi i Cykelcity ser honom som en otroligt bra lagcyklist, stenhård på slätdraget med en spurt som kan slå vilken junior som helst om han får rätt lopp, ett utomordentligt komplemet för oss i Cykelcity.”
Meritlistan inom cykel är lång med både guld i tempo och silver i linje på SM.
Säsongen som var dominerade Axel H 15-16 klassen innan han var tvingad att bryta U 6 (där han var bäste svensk, 7:a vid tillfället) pga vurpa och nyckelbensbrott.
Segrar innan vurpan blev det i Östgötaloppet, Hammarö 3 dagars, Vänersborgs 2 dagars, Götene GP och Sollerön.