lördag 12 december 2009

Haj.
Detta blir första blogg inlägget för mig (Anton Holm).
Jag ska börja med att säga att det ska bli mycket kul att cykla för team cc juniors,
för det andra blev det 4, 45 timme ute på min vintercykel (som är från cc i lund).
mvh Anton Holm.

kyligt !

Detta blir ett så kallat "premiär-inlägg" här på bloggen . Kan börja med att säga att det ska bli super roligt att köra för Cykelcity Junior under de närmaste 2 åren som jag har framför mig i juniorklassen och med det LAGET som vi har till denna säsong blir det kanon ! Såg riktigt bra ut förra helgen i Skåne . LÄNGTAR !!!!!

Julen närmar sig , åker hem till kära Dalarna på fredag där jag tänker vara över julhelgen/nyår och åker tillbaka några dagar innan skolan börjar här på cykelgymnasiet i Skara .
Idag så var det distans som skulle köras i 0-gradiga Skara med övriga cyklister här på gymnasiet , alltid lika trevligt ! 4 timmar var tänkt och så blev det . Körde först till Broddetorp vidare mot Stenstorp-Dala-Ekedalen-Falköping-Broddetorp och slutligen efter 4 timmar så var vi tillbaka i Skara där en varm dusch väntade, det fick avsluta detta härliga distans pass och imorgon så är det upp på sadeln igen , 4 timmar ska genomföras innan denna helg är slut .

Allt från mig !

"Dalmasen" !

fredag 11 december 2009

Full fart ....

Tävlingarna fortsätter, denna helg är jag i Boden en bit norrut i landet men för att man åker upp ca 100 mil så finns det inge snö ändå. 2,5 km konstsnö bjuder boden på just nu . I morgon (lördag) är det 10 km klassic och på söndag min favorit gren sprint i fri still.

Hade bra Axel `Bamse´Svedlund!

4 jobbiga timmar...

... och då pratar jag inte om ett träningspass utan om slutprov i Matte C. Gick väl ok tror jag, får se när jag får tillbaka det. Man var inte direkt pigg i huvudet när man kom ut från salen.
Träningen var jobbig den också men kändes riktigt bra i benen. Gött när det är så.
Helgen bli väl som vanligt med en del distans skulle jag tro.

Ha det bra!

söndag 6 december 2009

Kompislappkunskap del 1...

Utan ord blir det som lite enklare för de som inte förstår. Klicka på filmsnutten i Patriks 2a adventblogg
"http://patrikheiler.blogspot.com/"

Här kan man se att
1: alla har långa skärmar av respekt för varandra.
2:man anpassar fart och förningar till gruppens förmåga
3: alla typer av cyklar funkar tillsammans

Lite tankar om läger/vinterträning

Som tidigare nämnts på bloggen så har 4 av oss varit på läger i Skälderviken under helgen. Det blev ca 4h tränat både lördag och söndag. Inga problem där...
Problemen låg mer i att materialet som användes var av varierande sort och kvalité. Träningen på LVG skulle enligt inbjudan köras på vintercykel. Oskriven (nu skriven) lag: Vintercykel ska ha skärmar med kompislapp! Skärmar hade alla, men...den mycket fina uppfinningen kompislapp saknades i många fall. För er som inte vet vad det är: detta är en förlängning av bakskärmen som ska hindra vatten/lera/annan skit från vägen att stänka upp på bakomvarande cyklist i gruppen. En fiffig liten förbättring som gör att man slipper se ut som om man har kört ett lerigt långlopp på MTB efter ett pass på LVG. Plus att man slipper bli blöt och kall i onödan. Lämplig position för kompislappen är en bra bit ner längs bakhjulet, nästan nere vi marken, inte halvägs ner längs hjulet. Där gör den ingen nytta.
Trodde faktiskt att de flesta som håller igång med träningen på vintern hade snappat upp den här idén. Så är tydligen inte fallet...

Vad folk har för vintercyklar är mycket olika, beror nog mest på att alla bor på olika ställen där klimatet är olika. Cyklarna varierade från i princip ren LVG med skärmar till odämpad MTB. Därför är det enligt oss viktigt att man anpassar träningen efter detta. Inte läge att ligga och hetsa när den man har bredvid sig kör på MTB och man själv på en LVG. Trodde också att när man ska köra 4h vid den här tiden på året att man oftast körde distans. Vi körde en del backar om man säger så... borde väl räcka med att få gasa i dem? Vill man nu ha det lite tuffare så får man se till att ligga och dra längre tid eller fler gånger istället för att gnälla på att det går för långsamt när cyklister med betydligt mer rullmotstånd ligger och drar. Träningen ska passa alla!

Ha det fint!!

Team Cykelcity Junior 2010