lördag 3 januari 2009

Sjuk

Har snart varit sjuk i en vecka, då jag i måndags åkte på en lätt förkylning som sen övergick till magont.
Sedan i torsdags har jag i alla fall kunnat träna, men jag har varit lite kraftlös vilket gjort att jag inte kunnat köra på för fullt. Så passen har bara bestått av lite lättare träning och idag blev det 1h lätt träning på trainern.
Det hade varit kul att åka ut och träna imorgon om jag känner mig frisk, men mindre kul är det kanske om det är -12 grader som det uppenbarligen ska vara. Men men... inget ont som inte för med sig något gott, med minusgrader så kommer ju även snön (till slut i alla fall). Och snö kom det idag, och med snökanonen som går för fullt uppe i Lövhult, så kanske, kanske, med lite tur så hinner jag med ett skidpass innan jag åker HEM till Skara på tisdag.

SNÖ!!!!




Det kan trots alla tvivel och snack om växthuseffekten bli snö i Skåne. Detta konstaterade Fredrik och jag (Jesper) och under vårat pass idag. Det började bra med solsken och ganska mycket vind (som vanligt i Skåne) men efter ca 1.5h kom först regnet och efter ytterligare en halvtimme kom snön. Jag (Fredrik) får väl ta tillbaka att det verkligen kan snöa i Skåne, skulle nog varit tyst om det igår... Men som vanligt fick vi ju även blåst och blåste gjorde det vill jag säga!! Fick leka av oss lite iallafall =) hoppas bara vädert är bättre imon så man slipper frysa (A).

Bana...

Imorgon kväll drar vi till Skåne....hela CC junior....det skall åkas bana i Ballerup under måndagen....skall bli intressant att se.....

fredag 2 januari 2009

Vinter....

Då var det vinter nere i Skåne !! Som ni alla kanske vet så har vi ju inte snö här nere och det brukar vara lite varmare än uppe i Lappland... Så vi är lite mer frusna här nere, iallafall jag, det kan dom i laget intyga. När dom kör kort kort vill jag helst ta på mig armvärmare och långa ben =P. Men som sagt nu är det riktig vinter här nere -9. Nyårsafton när jag och Patrik (kör cc senior) var ute och körde!! Fy F-A vad det var kallt! Fick köra med en rolig noskorg för att inte handas in kall luft, funkar väldigt bra så det är något att rekomendera att inskafffa =) På måndag ska hela laget in och köra bana i Ballerup, får se till att det kommer upp lite bilder från det då.... Ha en trevlig helg!

måndag 29 december 2008

söndag 28 december 2008

Distans en vanlig söndag

Distans blir det ju nästan alltid på söndagar och så även idag.
Jag gav mig ut vid 9.20 och strax innan jag gav mig ut visade termometern på -7 grader. Lite jobbigt då att ha 5h distans framför sig. Men iväg kom jag och efter 40m cyklande så mötte jag upp Nässjö CK och vi gav oss sedan iväg mot Forserum. I Forserum skulle vi möta upp 3 härliga filurer: Tobias Ludviggson, Philip Lindau och Robin Ask (alla 3 kan man väll säga bor i närheten av Jönköping). Skönt var det att få lite fler att cykla med då det alltid är kul att möta upp lite polare då det alltid blir lite skratt och helt enkelt lite enklare att cykla.
Efter en hel del slit och även lite löpning (för att hålla oss varma) så blev det bara jag och "filurerna" kvar då alla andra hade vikit av på sitt håll. Och så efter ca: 4h så lämnade även jag "filurerna" och gav mig hemåt. Sista timmen blev dock väldigt jobbig då jag var väldigt trött och även ganska kall. Händerna var värst trots att jag hade mina ENORMA tummvantar, jag är väll helt enkelt lite kärring...
Men 5h blev det till slut och jag är väldigt nöjd med dagen.

Minus...

Ca 2 minusgrader och rätt så tät dimma var det här nere i Skåne idag. 2 minus är ju i och för sig inte speciellt mycket, men jag tror det va det första passet den här vintern som jag körde i minusgrader (det lär ju bli fler), och dimma är ju rätt drygt eftersom allt blir fuktigt och i minusgrader bildas det snö/is på alla möjliga ställen. Man skulle ju inte klaga om den milda vintern fortsatte...
Fredrik och jag (Jesper) körde med det vanliga gänget men det va en del som saknades. Trots det var vi 7st som körde tilsammans. Det blev ca 4 timmar på cykeln. Nu en vecka efter min förkylning känns kroppen i bra form och det känns bra på cykeln igen. Skönt att träna när allt känns bra..

Comebacken

Gick upp tidigt imorse för att ta en runda. Blev en bra runda i -4 grader.
Inga punkteringar, vurpor eller liknande, kroppen kändes 100. Kände mig helt frisk, får se imorgon bara hur kroppen reagerar på detta. Ser väldigt mycket fram emot att testa bana i Danmark och den kommande säsongen.

Over and out.