torsdag 30 juli 2009

2:a Elit GP för Tobbe o Robert...

...Skara GP...
elitlaget mer på tå denna kvällen...första 30 min alla topp 25-30...dock ej så aktiva utan mest deff o åka hjul...sista 20-25 min förändrades bilden...och halva laget blev sittandes för långt ner.
Loppet räddades nästan fullt av Lindgren som stötte ifatt en utbrytargrupp på 3 man under sista varvet...först in på upploppet o det såg ut som att han skulle fixa det men han fick med en bra holländare på hjul som hade en bra spurt så det blev second place....
Idag var det Tobias tur "att kunna hjälpa till", han var en av de som syntes i front under de sista varven för att jaga ikapp de 3 utbrytarna. Robert satt med i 55 min!
Större o lite bättre startfält denna kväll kontra dagen innan i Alingsås...det gick fort och väldigt många avkörda tidigt. Tobias ende junior som körde fullt och Robert näst bästa...övriga åkte av väldigt tidigt!
Ikväll är det Borås!!!....Tobias avstår...Robert kör!!!...trots att det blir SJUNDE RACET på 7 dagar inkl lång tysklandsresa i söndags kväll/natt.
Tobias skall åka MTB-cup i helgen o vidare till VM under början av nästa vecka!

onsdag 29 juli 2009

Första ELIT GP för Tobbe o Robert...

...avklarat åkandes och ingåendes i Cykelcitys elitlag.
Stillfors o Österling ej med, annars så var det fullt lag+ då Robert Pölder o Tobias Ludvigsson från vårt juniorteam + oxå Erik Harring från juniorteamet på startlinjen.
Det gick fort de första 15 minuterna!
Lindgren kom iväg med 2 andra och det kändes som "kanske" men klungan ville annorlunda efter ca 30 min.
Till slut så bildades det en 15 mannaklunga som fick 40-50 sek avstånd till klungan där vi hade med Bjelkmark, Sandell och Pölder...riktigt kul för Robert att få sitta med i tätgruppen.
Bjelkmark gjorde ett svinjobb i tätklungan men en utbrytning av Maximus/marcus johansson höll ända in när det blev för dåligt samarbete av de jagande.
Skogsmulle Tobias satt fint med i klungan och det blev "en dag på jobbet för honom".
Laget absolut inte nöjda...
Egoistiskt sett på våra juniorpojkar så var det ändå skönt att se att "de hade inga problem att sitta med bland dessa "braiga herrar""...52/12 för första gången på elitnivå gav mersmak.

tisdag 28 juli 2009

Skogsmulle till VM i Australien...


GRATTIS TOBIAS...vår toppåkare är uttagen till "stig-VM i Australien!!!

Scandinavien WEEK GP...

Robert och Tobias åker med elitlaget under GP-veckan...efter att ha varit med landslaget till NIedersachsen så tar sig de 2 på sig deras första elit-"krav" och tävlingar.
skall bli intressant att se hur de står sig och om de redan nu kan hjälpa till "inom teamet".

måndag 27 juli 2009

Ystad Tempo & Linje

Det var tänkt att vi skulle ställa upp med 4man på helgens tävlingar utanför Ystad. Men Axel blev förkyld och hoppade över den här helgen och även Fredrik skippade lördagens tävlande.
Tempot över 25km kunde knappast gått bättre. Jag vann och Eric blev 2a. Det skilde endast 6sek mellan oss. Marginalen mellan Eric ner till 3e plats var 1min 2sek.

Linjeloppet däremot blev en annan historia. Samstart med seniorklassen även den här helgen. En grupp med ca8 seniorer går iväg nästan direkt, där satt även en junior. Vi sitter stilla för länge i klungan och väntar på att seniorerna ska ta upp jakten, inte så bra taktik visade det sig. Gruppen får en lucka på mellan 1-2min. Vi börjar jaga men det är alldeles för få som hjälper till, så det hjälper inte mycket. Uppgiven klunga fram till ca 5km kvar. Spurten blev ett stort misslyckande för vår del.
Trist, men vi får ta med oss att vi gjorde ett bra tempo den här helgen