söndag 14 juni 2009

GULD o SILVER på kortbane SM...

prispallen....... med lilljipz på toppen o bamse på nästhögsta toppen och Vänersborg Renhage som 3:a
andraplatsjubel av Axel Svedlund efter att ha tagit klungspurten efter segraren Jesper Spjuth!Finfint SM av våra pojkar på kortbanedelen...som gick idag i Sturup på Scandinavian Raceway banan...ett typ av GP som ej "blev ett GP utan ett hårt kort linjelopp i hård vind med böljande racerkurvor"
Jesper fick sin efterlängtade årsseger(nåjo han vann i Bure oxå..men men;-) )....välförtjänt...det har varit på gång flera gånger under våren men aldrig klickat...förrän nu och vad kan inte vara bättre än på en SM distans...
Taktiken höll sanlöst bra.....Erik Harring och Robert Pölder skulle fixa och bädda för de andra och vi hade faktikst en förhoppning på en spurt för Axel Svedlund (skadedrabbad vinter + dålig start på säsongen)...eller en slitseger för Jesper....DET BLEV BÅDA DELAR...
Loppet kördes på en 2 km bana 20 varv...och det var Erik som "satte loppet lite för oss"....han åkte solo från varv 2 till 8 och under den tiden så kördes loppet 3 starkaste spurtare av från klungan...Widå/Oskar Nilsson och Broberg...alla 3 orkade inte med det hårda tempot som fisken och den jagande klungan satte upp.
När klungan nådde honom så stötte Jesper och åkte sen solo till mål.....otroligt starkt kört...och bra jobbat av Robert och Erik i klungan som störde så mycket de kunde (Axel åkte bara med för spurten sen)
På sista varvets sista 7-800m så tog Robert uppdraget att föra fram Axel till en spurt..och det var rätt nice att se uppdraget av Robert och sen när "Bamse" slog på sin spurt och enkelt avfärdade klungan och blev 2:a!...
Axel funderade för en vecka sedan att ej åka ner o köra....(70 mil enkel resa o ej bra form)...åkte tämligen nöjd i retur med ett SM silver!
Bra kört grabbar....ALLA 4!!!!!!.............men givet....Lilljipz...och Axel.....yieppppikayeyyyyy....så jäkla kul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
måste oxå nämna seniorloppet...70 man ihop ut på sista varvet och cykelcity tämligen anonyma hela loppet...och vad händer på medvindsupploppet...Stillfors kommer med ett superuppdrag för Balck...och de tar en dubbelseger...jesus så impad man blev....det kändes "inte Cykelcity elit denna dagen".......

Dubbel Dubbelseger för Team Cykelcity junior och elit

Vid SM kortbana i dag på Sturup Raceway utanför Malmö dubbelsegrade Team Cykelcity junior genom våra 2 -92or Jeppe som vann i en 8varv lång soloutbrytning och klungspurten vanns av Axel "Bamse" Svedlund som nu på allvar har polerat upp spurtförmågan igen. Laget jobbade suveränt tillsammans och bestämde fr start att börja stöta för att göra motståndarna möra i den starka vinden (vi hade kanonväder och klarblå himmel) redan efter ett par varv kom Erik iväg bra och det var ett avstånd på uppemot 20 sekunder innan man lyckades jobba in honom, kanonkört av Harring, bara för att grabbarna skulle stöta igen och på varv 11 av 20 kommer Jeppe loss och bygger upp en ledning på ca 22 sek som sedan ligger stadigt där till det är 3 varv kvar. Robban var hårdbevakad men gjorde ett riktigt bra ryck men fick Kim som plåster och slog av igen, då växte genast avståndet till över 30 sekunder och Jeppe kunde ohotad gå imål som segrare, i klungan satt då endast 9 man kvar och Robban bäddade kanon för vår spurtkanon Bamse som pangade på direkt och kunde dra armen i luften för en silvermedalj redan med 20 meter kvar t mållinjen, Bra gasat Bamse. Som rubriken säjer så tog även elitlaget en dubbelseger genom Balck och Stillfors, Bra boys. Nu laddar vi om för nya tag med hela laget inför tempo SM och linjet för här ska det åkas!!!!PS Big T verkade trivas i sin roll som SCF representant i dag DS.