lördag 19 september 2009

Skogsmulle och Popovich totaldominerade...

...i sista chansen i Ramnäs idag!
Tobias Ludvigsson och Robert Pölder tog en gedigen dubbeltriumf idag i Ramnäs.
Juniorklassen var ovanligt stor denna dag + att de startade med seniorklassen vilket gjordé det stökigt de första varven innan tröttheten slog in....efter 10 av de 20 varven så slog dem till ...tillsammans med Kim Magnusson...sen fick Kim vara med i 2 varv och sen satte de press på honom o vips så var de ensamma...ca 1 minut blev segermarginalen...vad som gjordes upp eller bestämdes på sista varvet förtäljer inte historien men skogsmulle vann spurten :-)

FÖRRESTEN...

...Nästa år blir det KALAS JUNIOR CUP för herrjuniorer i SWE...precis samma upplägg som eliten haft fast fler race och dessa skall vara observationslopp för landslagsuppdrag.
Jag sitter chef över tävlingskommittén i Svenska cykelförbundet och vi håller på att lägga tävlingsprogrammet för nästa år.
Går alla planerna i lås så kommer ni herrjuniorer att få köra om några tusenlappar/cuptävling + service av teambilar på varje linje och givetvis SM oxå....varit löjligt detta innan att det inte funnits.
Sammanlagd prissumma i cupen kommer oxå att delas ut.
5-7 linje skall ingå alla ÖVERLÅNGA dvs 12-13 mil
4-5 GP skall ingå
2 tempolopp skall ingå
SM räknas inte in i cupen så får vi till det så kommer det att vara många fina helger för er juniorer nästa år
+ ni arrangörer kommer faktiskt att kunna göra er en hacka på att arrangera cup....vi har fixat till kostnadsbilden åt er...det är ju hur klart som helst att om man arrangerar en tävling så skall man ju ha intäkt på den....NU BLIR DET SÅ!
Servicebiten har ju oxå varit crazy mot junior...vi ledare o funktionärer är ju till för cyklisterna...har varit för många som åkt bil 40 mil till ett linje och sedan punkat efter 10 min.
Vi har ett antal klara arrangörer inlagt nu i exel filen på datan...är det några fler hugade som vill diskutera att köra cup så maila mig på tonypolder@scf.se

fredag 18 september 2009

Junioravslut för Robert Pölder i SWE...

...Säsongen lider mot sitt slut...91/92 teamets säsong är i princip över...september har varit splittrat och nu återstår bara Ramnäs/Västerås denna helgen där Robert Pölder skall åka...Vi får se imorgon om Tobias Ludvigsson dyker upp oxå...ryktet säger så fast han sagt att MTB var det sista han skulle göra iår...han är en överraskningens man skogsmulle ;-).
2 korta lopp blir det och Robert har valt att köra juniorklass...det sista han gör på svensk mark som junior...avslut på säsong blir nästa helg och då i danska Tönder och Bov där han får sällskap av Jesper Spjuth från teamet.
All planering inför 2010 är igång och vi kommer strax med nyheter om vad som sker och händer.
Kvar i laget från iår blir 92:orna Jesper Spjuth och Axel Svedlund...kontrakt är redan skrivet och klart med dessa 2 herrar.
När de var äldst i H15-16 2008 så dominerade de stort i SWE och vi räknar med att Kim Magnusson skall få sig en rejäl utmaning om vem som skall åka 1:a fiol i swe juniorlandslaget nästa säsong! ;-)
91:orna försvinner upp till senior/elit.
Robert Pölder...... valt och klar för klubb...han chillar nu och vet vad han skall göra och sikta på under vinter och kommande tävlingssäsong vilket betyder arbetsro och det har oxå märkts på resultaten efter kontraktskrivandet som gjordes redan i slutet juli...superben sedan dess!
Tobias Ludvigsson....Ej klar på hur han skall göra MTB kontra LVG...Inte lätt att vara så bra som skogsmulle är i båda disciplinerna...följer hans val med stor nyfikenhet...en stor talang är han hursomhaver...borde välja sida men klarar kanske 1 år till med dubblering! Enkelt när det gäller MTB att dubblera men LVG som elit är inte lika lätt...helt plötsligt är man beroende av ett bra lag för att prestera + att man själv kanske måste agera hjälpryttare flera flera race på raken och inte personligen få ett enda resultat på flera veckor!NÅJO...skogsmulle är en krigare och en världsartist redan!!!
Fredrik Isaksson.......laddar om och hamnar i en Skåneklubb med all säkerhet, lillisak var på väg tillbaka i gott slag i våras då han drabbades av en praktvurpa på Youth tour med nyckelbensbrott som kvitto...blev aldrig sig lik efter det och vi hoppas verkligen på att få se honom nästa år igen
Erik Harring.............slutat med cykel 2009...ABRUPT...bör vara åter 2010, en luring med otroligt gott cykelhjärta...omstart "med nytt liv hemma i Mölnlycke" kan betyda en giftig fisk nästa år eller en hal ål som lever det goda livet utanför cyklingen.

måndag 14 september 2009

Fortsatt fin höstform för Robert Pölder


...Det är höst nu och många viker ner sig nu men inte Robert Pölder och Jesper Spjuth från teamet.
1 och 2 blev placeringen i lördags för boysen och igår i Danmark med hela Danmarkas elit på plats så satt Robert med i den avgörande utbrytningen.
Det var avslutande Cupavslut för danskarna så det var mycket taktikkörning för toppnamnen i den avslutande cupen så till en början fick vi svenskar ta för oss lite. Robert och Kim Magnusson kom loss tidigt och hade över 1 minut tillgodo ett tag. Jag och "pappa Kim" = Glenn satt i service bil och hade precis laddat för att åka upp till dem när det tog fart i klungan och vips så var de inkörda. Ytterligare en utbrytning blev det och Robert var het där oxå och gick med...och den höll inte heller och då trodde men att dagen var OVER...men men...
Philip Lindau Glud/även swe kom iväg med 2 andra och fick 40 sek....och på den utbrytningen körde sen Sebastian Lander (totalledaren i cupen) och Robert + 2 till ...anslöt tämligen fort...och där satte man tävlingen..7 heta bra cyklister där Lander fick avgöra totalcupen + att Lindau kunde avancera + att Odder kunde avgöra ungdomströjan för han satt med där...betydde bra samarbete på 7 man och ingen chans för övriga fältet att ansluta....
de körde i ca 8 mil såhär så av 80 startande så kom ca 20 i mål..tror jag.
På sista varvet ca 1 mil före mål så avgjordes loppet....ler...
Jäkligt bra kört av Robert men totalt chanslös mot 6 danskar mot en svensk när allt skulle sättas i prislistan...
Jesper hade en tyngre dag idag och den långa säsongen börjar lysa igenom för honom nu, han har ettår kvar i junisklassen och det är hans tur nästa år.
2 Helger kvar av säsongen...en uppe i Västmanland och en vid tyska gränsen med klassiska Tönders och Bovs linjelopp i hård dansk konkurrens