lördag 25 april 2009

Årets första tävling på dansk mark


Idag körde vi(Erik, Robert, Jeppe) 3 mil tempo i Danmark. Halvkuperad bana med massor av vind, Robert kom in på en 6e plats(men fick prispengarna för 9e plats), Jeppe kom in på en fin 10e plats och jag på 13e plats. De nya cyklarna känns snabba.

fredag 24 april 2009

Var är vi denna helgen???...

lite av en mellanhelg innan det drar igång:
Tobias Ludvigsson MTB landslagsuppdrag
Robert Pölder/Erik Harring/Jesper Spjuth tävlar 2 dagar i Danmark under helgen...tempo och linje blir det på Själland.
Fredrik Isaksson vilar
Axel Svedlund tävlar i Falun...årsdebut för honom

Suck...............

.....................att sitta som coach för cc junior i stockholm på cykelstyrelsemöte för cykelförbundet och teamet är i Danmark och "rejsar"...det suger....kan jag lova...riktigt riktigt mycket!

Nuså.......

är servicebilen klar för sommarens drabbningar i servicekanalen...ser framemot att möta den galne norsken igen...trevlig prick!
obs tävlingsdräkten i framrutan ;-)

torsdag 23 april 2009

3 Cykelcity juniorraiders till Nations Cup

Första landslagstruppen uttagen för juniorerna...laget har 3 man med...ni ser de här ovan från vänster...Skogsmulle Ludvigsson, Robsen Pölder och lilljipzen Spjuth.

citat från förbundets hemsida:
"Herrjuniorernas första landslagsuppdrag är Lilla Fredsloppet eller Course de la Paix i Tjeckien som körs den 6-10 maj. Tävlingen ingår i Nations Cup.
Följande cyklister är uttagna;
Jesper Spjuth
Tobias Ludvigsson
Robert Pölder
Kim Magnusson
Johan Broberg
Mattias Dahlberg"

måndag 20 april 2009

Teamet grattar...

...Philip Lindau...seger i Danmark med hela danskkolonin på startlinjen... det är RESPEKT!!!...mycket stort grattis från oss i Cykelcity junior!

Glasen var iallafall bra Picco ;-)




Grattis Falköping!!!...




...till en bra helg...och 1-1 mellan Cykelcity och Falköping...ler


imponerande bra kört av Kim Magnusson och Johan Broberg i Östgöta och sedan dagen efter i Landskrona så var Johan Broberg helt omutbar i spurten!


Annars så fick vi i Cykelcity loppet dit vi ville och vi var "väl tämligen säkra" på att det skulle kunna sluta med seger.


Vi skickade Jesper efter 1 mil o han fick åka där ensam i nästan 5 mil och hade som mest över 2 minuter...det såg ut som att det skulle hålla...(impad av hans starka tempoflow ensam)


men i en 3-manna grupp bakom med Broberg, Jocke Carlsson Bure och vår egen Robert Pölder så drogs det jämnt och bra av de båda "icke cykelcity"...mest jobb o heder åt Burejocke som slet som en varg i vinden för att behålla o erövra en pallplats vilket han fixade sen.


Robert fick en fin resa men hade inte ben sedan när de kom ifatt Jesper (som kroknade efter fina 5 mil i egen utbrytning o slutade ändå fin 4:a)att kunna gå ifrån spurtstarke Broberg utan fick med honom in på upploppet o där gjorde Broberg processen kort med Robsen!


Överraskande bra har oxå Erik Harring kört denna helgen (är på väg tillbaka efter ganska lång sjukdomsperiod under vintern)..och igår hjälpte han laget oerhört mycket taktiskt med att bryta ner framförallt Falköpings Kim Magnusson och i spurten så bröt han ner honom oxå...viktigt för Eriks självförtroende.


Denna helgen var en tuff helg för våra grabbar...man kan säga att vi avslutade vårt långa träningsläger i Italien med dessa 2 tävlingar på hemmaplan...vi reste hem i torsdags från Italien så det var tight på och benen på killarna kommer nog att bara bli bättre ju varmare det blir ute!

HELSINGSBORGS DAGBLAD...måndag idag!!!


Spjuth missade pallen i återkomsten

Jesper Spjuth bytte Landskrona Cykelklubbs tröja mot Team Cykelcitys inför den här säsongen. När Hilleshögs linjelopp avgjordes var han tillbaka där han tidigare cyklat så mycket.

Till det här året valde Jesper Spjuth att lämna Landskrona Cykelklubb för att ta chansen som proffs i Team Cykelcity. Men när det var dags för Hilleshögs linjelopp fanns han åter på plats i Landskrona.
— Jag har kört här många gånger och känner också en hel del, det är kul att köra här igen och visa upp sig, säger Jesper Spjuth.
Det har varit intensivt för Jesper de tre senaste dagarna. I fredags utsågs han till Årets nykomling på Idrottsgalan. I lördags tävlade han i Linköping för att under söndagen tävla i Landskrona. I Linköping blev det en sjätteplats, vann där gjorde klubbkamraten Tobias Ludvigsson.
— Vi kör alltid för laget, säger Jesper Spjuth
Jesper fyller 17 år i juli och tävlade i juniorklassen i Hilleshögs linjelopp. Under en stor del av loppet såg han ut som en segrare, han var loss och fick dra tre mil av körsträckan. Till slut blev det ändå "bara" en fjärdeplats, vilket han inte var helt nöjd med.
— Det tar på krafterna att dra, men självklart ville jag upp på pallen, säger Jesper Spjuth.
Årets säsong har bara börjat, men Jesper trivs med livet som proffs och har satt upp mål för säsongen.
— Vi ska köra en hel del utomlands, framförallt Danmark och Tyskland. Men mitt stora mål är att komma topp fem på tempoloppet under SM, avslutar Jesper Spjuth.

söndag 19 april 2009

Bilder från Granfondo del Mare



Hittade två fina bilder i kameran från tävlingen i Italien.