lördag 16 maj 2009

OSKAR NILSSON...

tack för stödet...idag ;-)

Laddning efter prisutdelningen...


inför kullenlinjet imorgon...Robert bantar!

Götene GP


Det gick bra idag ;-)
skickade Tobbe direkt, han har liksom lite respekt nu i juniorklungan...ingen som vill åka ensam med honom i 25 GP-varv...så han fick åka där ensam i en 30 sek ledning tills han visade segergesten.
Bak i klungan var det krig men vi var 3 man stark mot övriga.
Fick iväg Robert när det var 8 varv kvar o han skapade 15-18 sek till klungan där Erik o Jesper satt längst fram och väntade på att få ta stötspurten på sista varvet...Renhage lurade dem...o stötte på Kim Magnusson hjul och fick då några meter...Jesper hann precis ikapp honom på mållinjen men var på fel sida strecket på målfotot.
Mycket bra godkänt av alla 4...Erik skall ha en eloge men fick sämst utdelning placeringsmässigt...det är hans "kulle" imorgon ;-).

torsdag 14 maj 2009

Team High Speed tävlar i helgen....igen


tog denna på Hammarö och hör direkt textraderna " the future is so bright I gotta wear shades".....


Kör hårt nu ni som är hela och läk ihop snabbt nu Fredrik så vi har laget intakt igen snart.

Inga tempohojar denna helg men nästa gång i Götene ska det gå undan!





tisdag 12 maj 2009

Youth Tour 2009




Foto från Roskilde, dag 2.

(lånad från Glud Marstrand)

Förbundskapten Larner bloggar om Fredsloppet

"Juniorlandslaget kör just nu, 6-10/5, "lilla fredsloppet" en anrik tävling som genom åren vunnits av storcyklister som Fabian Cancellara, Roman Kreuziger, Denis Menchov m.f.l Sverige representeras av: Robert Pölder, Jesper Spjuth, Kim Magnusson, Johan Broberg, Mattias Dahlberg, Tobias Ludvigsson.
Dagens etapp var 95km, 3 bergspris, 3 spurtpris fanns på menyn... Som vanligt på denna typ av tävlingr var det full gas från start... Ca 45 km/h i snitt första timmen... Till slut var det en utbrytning på 6 åkare som höll till mål med ca 20sek till en grupp på ca 50 man där magnusson och ludvigsson fanns med.
Ludvigsson blev 2a på sista bergspriset. Övriga svenskar fanns i 3e klungan efter div vurpor och deffekter. Värst var det för Pölder som gick i gatan i en utförslöpa i ca 60km/h men efter cykelbyte tog han sig imål! Nu är det massage, mat, cykelmek som gäller. Mer bilder under morgondagens etapp som är 92km med ett bergspris efter en klättring på 500 höjdmeter på 4,5km...
Killarna var rejält taggade inför dagens 92,5km långa etapp. Taktiken till en början var att se till att våra 2 bästa i sammandraget, Ludvigsson och magnusson, skulle få en fin resa fram till dagens första och enda stingning och sitta topp 5 i klungan.
Allt såg bra ut tills 2Km innan backen. Magnusson punkterade bakhjulet... Fick jobba rejält för att få kontakt med klungan igen. När vi precis börjar klättringen kom nästa punktering... Ludvigsson framhjul... Även han fick slita för att komma tillbaka till den hårt körande klungan. På toppen av backen hade klungan delat sig i tre delar, våra otursgubbar fanns i andragruppen... Och övriga svenskar i tredjegruppen.
Första gruppen på 52 cyklister höll undan till mål, ludvigsson gick ifrån stora klungan på slutet och blev 57a på etappen och magnusson rullade imål i stora klungan med ytterligare en punktering... Övriga 4 svenskar rullade imål i tredje stora klungan.
Imorron har vi två etapper, 12Km tempo på f.m och 88km linje på e.m vi tar nya tag då
Idag har landslagsgrabbarna kört två etapper. Först 12km tempo. Man körde ett varv med en kort stigning på 500m med 12% lutning... Grabbarna var taggade innan start. Vann etappen gjorde Tysken Nikias Arndt med inponerande 47,85 i snitthastighet... Bästa svensk var Tobbe ludvigsson på 21, 44sekunder efter. Riktigt starkt kört. På e.m var det 97km linjelopp, ett varvlopp med 5 varv. Grabbarna var rejält Revanchsugna efter gårdagen. Taktiken gick ut på att satsa på dagens enda spurtpris. Kim Magnusson skulle lotsas fram... Allt ser bra ut tills ca 10km kvar.. Då blir han påkörd och fyra ekrar i bakhjulet går av... Johan Broberg offrar sig och ger sitt hjul till kim.. Kim får jaga rejält men ansluter till klungan igen..johan var 20m från att ansluta även han men får ge sig... I spurtpriset är tobbe med i attackerna innan men missar poängen. Tävlingen rullar vidare med svenskarna bra med i tävlingen. På sista varvet var det tid igen... Magnusson drar snett bakhjulet, jesper spjuth sitter nära och lämnar sitt hjul, precis när det händer går det riktigt fort så vi blir tvugna att "pejca" ifatt killarna till karavanen... Spjuth tvingas tyvärr släppa men magnusson tar sig tillbaka.. Vi kör i 80kn/h i utförslöpan då skriker han ÖKA!, 89km/h gick det visst i.. Sedan är svenskarn med i attackerna in mot mål.. Men samlad klunga till mål, tysk seger och Dahlberg, ludvigsson, pölder, magnusson i klungan.. Ny etapp imorron nya utmaningar..
. Dagens 88km var en hård historia. 2 bergspris det första redan efter 5,2km.taktiken var att tobbe ludvigsson skulle satsa hårt på bergspris detta lyckades bra. På det första blev han 4a efter den Hårdkörning kom tobbe komma loss i en 13Manna grupp som var loss över det andra bergspriset efter 40km, på det blev han 3a. Gruppen höll undan drygt 50Km sedandn samlad klunga på 50 Cyklister. I Hårdkörning in mot mål var kim magnusson inblandad i en vurpa med 5Km kvar och rullade imål 48sek efter klugan där Tobbe fanns övriga svenskar var längre tillbaka efter en kämpainsats. Tyvärr tvingades Johan Broberg bryta pga feber. Imorrn är det sista etappen, 101Km med 4 berspris vi satsar hårt på "

Operation....

...av Fredriks nyckelben.....................kanon....snabbare läkning

teamcoachen har tvättat bort HJORTBLODET!!!

...det tog exakt 3 veckor efter olyckan i Iatlien innan jag torkade bort hjortblodet och tog mig ut på cykeln igen.chillade i 4 mil och hade en snittpuls på 163 slag...ajajajajaj inte bra...nu tar vi tag i livet igen...7,30 gruppen på Vättern skall få besök men inte iår...så håll ut picco o håkan...jag kommer.Det är en Isaac med campa chorus jag åker på för tillfället...min Columbus är på lagning...

Robert Pölders knä...

...3 dagar efter vurpan på första etappen Fredsloppet Tjeckien...still cycling

måndag 11 maj 2009

Från Succe'...till lite mindre....???

Den här bilden är från förra helgen...4 man i topp i Hammarö 3-dagars... Nu har 2 man opererats under veckan...en har besökt sjukhus i Tjeckien 2 gånger... 2 man är fräscha...Ludvig gjorde en kanonvecka med landslaget i Tjeckien...fredsloppet skall visst vara det tuffaste man kan ge sig in på som junior....3:a i bergspristävlingen blev han...det är kanonstarkt och han visar att han är SWE starkaste och bästa cyklist i juniorklassen...
Robert fullföljde Fredsloppet ...alla 6 etapperna men vurpade svårt första dagen i en utförskörning och var på sjukhus och åter på sjukhus under lördagen för nya sprutor pga infektionsrisk i såren som blev under onsdagen. Axel opererade bort sin plastbit från nyckelbensbrott förra året. Jesper körde heroiskt bra för att vara förstaårs under Fredsloppet i landslagströjan......steg av sliten sista dagen men kommer att bära med sig detta nu framåt ...styrkan!!
Harrings ben blir lättare och lättare..20:onde på prologen var det bästa under Youth tour i helgen...sen satt han med i klungan på alla linjeetapper med bra ben men absolut för svårt att kunna göra något med lagen med många ryttare.
Bäva månde konkurrenterna för snart är han 100% ikapp!!!
Isak
i utbrytning på Youth Tour...det var inte igår...ler....så kul att sitta servicebil då...och vad händer ...han kraschar mot en vägkon...och bryter nyckelbenet...ridå...nu jäklar gäller det att fixa silvertejp och en nice trainer så att det inte blir depp-formen var ju på väg...
sist men inte minst...inlånade Widå...kraschade mot en vägdelare på sista etappen på Youth Tour i Danmark...det kan man kalla slaktad cykel...men han klarade hjärtat o livet