lördag 8 augusti 2009

Tycker det är rörigt o dåligt o cykel SWE...

...
hade glömt det...blir påmind eller man blir påmind varannat år som fader eller cykelcoach....och det är när ungdomarna/juniorerna är äldst i sina klasser och då tänker jag på 15-16 och juniorklassen!
det är rena high chaparal och säsongen tar i princip slut i början av juli efter U6...
iår är det ännu värre...finns knappt några tävlingar att åka som junior,,,vi har i teamet nästan haft ett uppehåll på 3 veckor nu och det är HÖGSÄSONG!!!...jäkligt dåligt planerat av cykelförbundet o klubbar som arrangerar tävlingar.
+ då att hysterin börjar "med att man måste gå upp en klass"...för att vänja till sig för nästa säsong...herregud vilken cirkus och vad det slår sönder o bökar till.
Cykel är en märklig sport, man är bara junior i 2 år...i de flesta andra kondisidrotter så är man junior i 17-18 och 19-20....ta längdåkning tex där swe har fostrat många världsåkare....Gunde Svan, Mogren o Wassberg åkte i princip bara en seniortävling som juniorer...och det var 15km på SM...resten av årets 50 tävlingar tillbringades i juniorklassen...och då pratar vi ända upp till 20 års ålder!
i cykel åker de mot världseliten när de är 17år!!!...redan i juli när de är sista års junis...
Som coach för för SWE bästa juniorlag så har man fått lära sig att juniorsäsongen börjar i april och slutar mitten juli....sen är säsongen över iaf för de som är äldst för då går de upp bland elitarna!!!helt crazy egentligen men som "pappatänk" nu bara så visst...det är ett måste för vidareutveckling och infogning i eliten.
men som cykelcoach tråkigt...
Nåväl...vi i teamet har fixat till det lite iaf...vi skall åka Reggio tour om dryga veckan lite väster om Munchen i Tyskland i blågula tröjor men med cykelcity byxor. ett etapplopp över 4 dagar...4 linjelopp!...tjaaa team o team...lillisak har tackat nej av förståeliga skäl efter allt strul han haft med knäckt nyckelben+ sjukdomar. Skogsmulle är i australien och åker skogsVM...Erik har tappat lite glöd och har för tillfället tappat gnístan....vi i laget hoppas han tar sig i kragen och kör de sista loppen och framförallt då Reggio tour ihop med teamet innan han blir elit. När Erik är i form så är han bland de 5 bästa juniorcyklisterna i SWE!
För tillfället är 2 stycken inkallade från andra lag...får se om vi skall ersätta Erik oxå med en ny...vi måste vara 6 man på startlinjen!...men vi hoppas Erik visar lite armmuskler nu och visar vart skåpet skall stå!
sen drar vi till danmark i september...för i swe går det ju inte att åka för det finns inga riktiga bra lopp som passar junisarna...kanske en av de bästa cykelmånaderna och det går ett enda lopp ...i Ramnäs.
Vet att en del kommer att hoppa lite på mig ang denna texten för jag sitter i Cykelförbundets tävlingskommittè...ler..men jag har bara varit med från våren...så ni vet det ;-) och har inte hunnit med att röra i grytan...och det skall ni veta...det finns en stor gryta att röra i....har inte hittat den stora sleven än så jag har kunnat börja röra...men jag skall gå på clas ohlsson snart och försöka hitta en STORSLEV ;-)...
NÄÄÄÄÄÄ....ut på stan nu...fixat en röd cykelcitybil till Popovich och en Helium till mig...och ikväll blir det Madonna...helt ensam ser det ut som...jag har 2 biljetter!...Popovich vill inte, han skall träna och lilleman hemma "lanar" som vanligt...så är du hugad och har mitt telenummer så ring mig så bjuder jag på Madonna ikväll på bästa plats...kan kosta en tjockkorv med bröd...stark senap vill jag ha!